Kwikstaartplein 3
2352 HS Leiderdorp
praktijk071 589 77 73
spoed071 202 03 04
info@verloskundigenleiderdorp.nl

Voedingsadviezen

Als je in verwachting bent is het belangrijk om gezond te eten, omdat de voedingstoffen die jij tot je neemt via de placenta ook bij de baby terecht komen. Probeer daarom gevarieerd te eten en vermijd alcohol en tabak. Het is niet nodig om meer te eten, dus geen dubbele porties.

Soms kan wat je eet schadelijk zijn voor jezelf of voor je baby. Hieronder vind je een overzicht met enkele belangrijke voedingsadviezen. Meer informatie vind je op www.voedingscentrum.nl

Vlees

Eet geen rauw vlees zoals tartaar, carpaccio, half doorbakken biefstuk. Vermijd rauwe vleeswaren zoals filet américain, ossenworst, theeworst, chorizo, rosbief, rauwe ham, salami of cervelaat.

Vis

Vis is heel gezond. Met name de vette vissen zoals makreel, haring en zalm. Pas wel op met voorverpakte gerookte kant-en-klare vis uit de koeling, rauwe schaal- en schelpdieren en roofvissen zoals zwaardvis, tonijn, haai en koningsmakreel.

Rauwmelkse kazen

Eet geen zachte kaas gemaakt van rauwe melk. Als het gemaakt is van rauwe melk staat op het etiket ‘au lait cru’. De meeste zachte kazen zijn gemaakt van verhitte melk.

Rauwe eieren

Eet geen rauwe eieren.

Kant-en-klare salades

Eet geen salades die lang in de koelkast hebben gestaan.

Lever

In lever zit onder andere veel vitamine A. Een teveel hieraan kan voor aangeboren afwijkingen zorgen bij de baby. Eet daarom geen lever en niet meer dan een boterham per dag belegd met leverpaté.

Volg ons op InstagramVolg ons op Instagram

Volg ons op Facebook

 


De verloskundigen in deze praktijk staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Verloskundigen