Kwikstaartplein 3
2352 HS Leiderdorp
praktijk071 589 77 73
spoed071 202 03 04
info@verloskundigenleiderdorp.nl

Spoed

In onderstaand geval is het belangrijk dat je direct contact opneemt met dienstdoende verloskundige door naar het spoednummer te bellen:

071-202 03 04

Bevalling

Weeën en/of gebroken vliezen vóór 37 weken zwangerschap

Vanaf 37 weken zwangerschap mogen wij jouw bevalling begeleiden. Indien je vóór 37 weken zwangerschap weeën krijgt of als je vliezen breken, kan het zijn dat je te vroeg gaat bevallen. In dat geval moet je direct naar het spoednummer bellen. De dienstdoende verloskundige zal dan inschatten of verder onderzoek noodzakelijk is. Wanneer je vóór 37 weken zwangerschap gaat bevallen, moeten wij jou overdragen aan het ziekenhuis. Zij zullen jou dan verder begeleiden.

Geel/groen/bruin vruchtwater

Wanneer de vliezen breken is het belangrijk om de kleur van het vruchtwater te beoordelen. Het is dan verstandig om een kraamverband te gebruiken om het vruchtwater op te vangen. Op deze manier is de kleur van het vruchtwater goed te beoordelen. Normaal vruchtwater is helder van kleur, soms vermengd met wat witte vlokjes. Het kan ook zijn dat de baby heeft gepoept in het vruchtwater, het vruchtwater ziet dan geel/groen/bruin van kleur. In dat geval moet je altijd direct het spoednummer bellen. Wanneer de baby in het vruchtwater heeft gepoept, moeten wij je overdragen aan het ziekenhuis. Zij zullen jou dan verder begeleiden.

Voor meer informatie over de bevalling en wanneer je ons moet bellen, zie onderwerp Bevalling op deze site.

Volg ons op InstagramVolg ons op Instagram

Volg ons op Facebook

 


De verloskundigen in deze praktijk staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Verloskundigen