Kwikstaartplein 3
2352 HS Leiderdorp
praktijk071 589 77 73
spoed071 202 03 04
info@verloskundigenleiderdorp.nl

Kraamzorg

De eerste acht dagen na de bevalling, waarbij dag één de dag van de bevalling is, noemen wij het kraambed. Er komt dan dagelijks een kraamverzorgster langs om bij de moeder de temperatuur en de pols te meten en de baarmoeder en de hechtingen te bekijken. Tevens controleert ze de borsten  en begeleidt ze de moeder bij het geven van borst- of flesvoeding. Bij de baby meet ze dagelijks de temperatuur en het gewicht en bekijkt ze de kleur van de huid, het verloop van de voedingen en het aantal poep- en plasluiers. Ook wij komen geregeld langs. De kraamverzorgster seint ons in als er bijzonderheden zijn ten aanzien van de controles bij jou of  de baby.

Bij een normaal verlopend kraambed heeft een vrouw recht op gemiddeld 49 uur kraamzorg. Dit is exclusief de uren zorg die tijdens een thuisbevalling door de kraamverzorgster worden geleverd. De zorg wordt geleverd tot en met de dag dat de baby acht dagen oud is. Wij kunnen deze eventueel verlengen totdat de baby tien dagen oud is. Hierna is het wettelijke recht op kraamzorg verlopen.

In onze praktijk stellen wij het verplicht dat er tenminste voor de medische controles van moeder en kind voor de eerste acht dagen kraamzorg wordt geregeld met een minimum van 24 uur in totaal. Dit wordt normaal gesproken verdeeld over drie uur per dag en heet “wijkhulp”.

Het regelen van kraamzorg doe je het best vóór zestien weken zwangerschap. Meestal vraag je deze aan bij je zorgverzekeraar en vragen zij het vervolgens aan bij het kraamzorgbureau. Van sommige zorgverzekeraars moet je het zelf direct aanvragen bij het kraamzorgbureau. Je bent geheel vrij in de keuze van je kraamzorgbureau. Wij werken veel en naar tevredenheid samen met kraamzorg de Waarden en kraamzorg Zorgvuldig.

www.kraamzorgdewaarden.nl
www.zorg-vuldig.nl
www.hetkraamzorgbureau.nl

Volg ons op InstagramVolg ons op Instagram

Volg ons op Facebook

 


De verloskundigen in deze praktijk staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Verloskundigen