Kwikstaartplein 3
2352 HS Leiderdorp
praktijk071 589 77 73
spoed071 202 03 04
info@verloskundigenleiderdorp.nl

Poliklinische bevalling

Plaats van de bevalling

Het is belangrijk om te bevallen op een plek waar jij je het prettigst voelt, zodat je tijdens de weeën zoveel mogelijk kunt ontspannen. Hierbij heb je keus uit een thuisbevalling of een poliklinische bevalling in het Rijnland Ziekenhuis of in het Diaconessenhuis. Ook kan het zijn dat er sprake is van een medisch risico, waardoor wij we je zullen adviseren om in het ziekenhuis te bevallen.

Poliklinische bevalling

Indien je ervoor kiest om in het ziekenhuis te bevallen, zijn hiervoor twee opties: het Alrijne Ziekenhuis in Leiderdorp of het Geboortehuis in Leiden. Verloskundigenpraktijk Leiderdorp werkt het meest samen met het Alrijne ziekenhuis. Er is regelmatig overleg met de gynaecologen en verloskundigen van dit ziekenhuis. Afhankelijk van hoe je verzekerd bent betaal je voor een poliklinische bevalling een bijdrage van rond de 300- 400 euro. 

In beide ziekenhuizen is er een mogelijkheid om een voorlichtingsavond bij te wonen. Tijdens deze voorlichtingsavond wordt er informatie gegeven over bevallen in het desbetreffende ziekenhuis, wordt er uitleg gegeven over de mogelijkheden van pijnmedicatie en wordt er een korte rondleiding gegeven op de verlosafdeling.

www.alrijneziekenhuis.nl
www.geboortehuisleiden.nl

Voor een poliklinische bevalling huur je als het ware de verloskamer. Het eerste stuk van de bevalling vindt thuis plaats. Vanaf ongeveer vijf centimeter ontsluiting gaan we naar het ziekenhuis. Wij zullen tijdens je bevalling bij je blijven. De verpleegkundige van het ziekenhuis is een steun voor jou en assisteert ons.

Als je poliklinisch wilt bevallen, is het belangrijk om de volgende spullen klaar te zetten:

  • Je zwangerschapsenvelop met zwangerschapskaart
  • Toiletartikelen
  • T-shirt/hemd waarin je wilt bevallen
  • Warme sokken
  • Slippers en een badjas
  • Kleertjes voor de baby + een jasje en mutsje
  • Maxi-cosi
  • Fotocamera (met volle batterijen)

Wanneer je een poliklinische bevalling wenst, is het toch belangrijk dat je alles in huis hebt voor een eventuele thuisbevalling.

Volg ons op InstagramVolg ons op Instagram

Volg ons op Facebook

 


De verloskundigen in deze praktijk staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Verloskundigen